Deze zomer is De Buurt 1.5 neergestreken bij het Pesthuis (Foto's: Chris de Waard).

De Buurt 1.5 deze zomer bij Pesthuis in Leiden

In de stralende zon opende De Buurt 1.5 vrijdagmiddag op het binnenterrein van het Pesthuis in Leiden. De Buurt was vier jaar geleden een zeer succesvolle pop-up hotspot tegenover station Leiden Centraal en beleeft nu een tweede ‘corona-proof’ editie 1.5, waarbij de anderhalve meter in acht genomen wordt.

Bij De Buurt 1.5 kan iedereen de hele zomer terecht voor een hapje en drankje, cultuur en retail. Alles wordt verzorgd door lokale ondernemers. Buiten kan verder onder meer Jeu de Boule, tafeltennis en tafelvoetbal  gespeeld worden en binnen is een theaterzaal ingericht: het Culthuis. Ook zijn daar verschillende exposities en producten van Leidse ondernemers.

Goed doel
Voor die ondernemers bouwt De Buurt trouwens ook een spaarpotje op. Er wordt 1,5 euro entree geheven en dat geldt is bestemd voor de leveranciers van De Buurt 1.5. Als De Buurt eind van de zomer sluit, wordt het totaalbedrag uitgekeerd aan de bedrijven die hebben bijgedragen aan de hotspot.

Openingstijden en reserveren
De Buurt is de hele zomer open op de volgende dagen:

Donderdag: 11.00 tot 00.00 uur
Vrijdag: 11.00 tot 01.00 uur
Zaterdag:  11.00 tot 01.00 uur
Zondag 11.00 tot 00.00 uur

Maandag tot en met woensdag is De buurt 1.5 gesloten. Op deze dagen kan het wel worden afgehuurd voor speciale gelegenheden.

Reserveren verplicht
Wie De Buurt 1.5 wil bezoeken, moet in verband met de coronaregels verplicht reserveren. Dat kan online of bij de ingang. Er moet een dagdeel en een datum worden gekozen en per tafel mogen maximaal vier personen plaatsnemen. Je mag zelf weten hoe lang je blijft tijdens het gereserveerde dagdeel. Let op: Wie een potje Jeu de Boule wil spelen, moet daarvoor apart reserveren en betalen.

Reserveren kan tijdens dit openingsweekend voor maximaal vier personen. Vanaf aanstaande donderdag kunnen ook grotere groepen reserveren.

Advertentie

Cultuur Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×