Scooters ter illustratie. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Opvallende toename scooter- en brommerdiefstal in Leiden-Noord

De politie heeft in Leiden-Noord, Leiderdorp en Oegstgeest de afgelopen tijd beduidend meer meldingen gekregen van gestolen bromfietsen en scooters dan vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar al 44 aangiften gedaan, terwijl in heel 2019 slechts 33 bromfietsen als gestolen werden opgegeven.

Vooral de scooters van Vespa zijn overduidelijk favoriet. In Leiderdorp vinden de meeste diefstallen plaats, 19 tot nu toe.

In een reactie schrijft de politie alert te zijn op verdachte situaties. Daarnaast adviseert de politie de eigenaren van de bromfiets of scooter goed op slot en vast te zetten aan een paal of boom. Volgens de politie is het stuurslot niet voldoende. Ook bij het stallen van de bromfiets of scooter in de schuur, is het advies om het goed op slot te zetten. Dat geldt natuurlijk ook voor de schuurdeur.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×