Basketbal-, rugby- en voetbalverenigingen hebben handen ineengeslagen voor derde LeidenSportZomer op LV Roodenburg in Leiden-Noord. (Foto's: Emile van Aelst).

Derde LeidenSportzomer afgetrapt met voetbal, basketbal en rugby

Op de velden van voetbalvereniging Roodenburg in Leiden-Noord gaat zaterdag 18 juli de LeidenSportzomer echt beginnen. Gisteren mochten de leerlingen van de Bredeschool Merenwijk al een voorproefje nemen. De kinderen konden kennismaken met voetbal, rugby en basketbal. Ook dat laatste gebeurde op het kunstgrasveld.

Roodenburgvoorzitter Léon Kloos vertelt dat ze getest hadden of de basketballen wel hoog genoeg stuiterden. “Het kan net, voor een kennismaking. En hopelijk kunnen we straks het basketbalveld weer uitzetten op de parkeerplaats.” Anna Rasouli werkt bij Sportief Besteed Groep die onder de paraplu van welzijnsorganisatie Incluzio zoveel mogelijk Leidse kinderen aan het bewegen wil krijgen. “Ik wil laten zien dat samen sporten heel erg leuk is. Dus hierbij een uitnodiging aan alle Leidse kinderen, kom deze zomer sporten.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Léon Kloos, voorzitter voetbalvereniging Roodenburg, en Anna Rasouli van Sportief Besteed Groep/Inlcuzio over de aftrap van de LeidenSportZomer.

De LeidenSportZomer, inmiddels een begrip in de regio, is een initiatief van een aantal Leidse sportverenigingen. “Dit jaar doen er vier sportclubs mee”, legt Léon Kloos uit: “Voetbalclubs Lugdunum en Roodenburg, Rugbyclub DIOK en Basketbalvereniging Leiden. Heel leuk vinden we dat dit jaar Lugdunum voor het eerst aanhaakt. Zij hebben een sterke groei bij meisjesvoetbal, iets wat je ook terug gaat zien tijdens LeidenSportZomer. Ook de moeite waard om te noemen is dat de LeidenSportZomer voor de derde keer op rij wordt mogelijk gemaakt door de Leidse ondernemers die dit initiatief gelukkig dik sponsoren. En dankzij de steun van de gemeente Leiden kunnen we de SportZomer weer gratis aanbieden aan de jeugd.”

Gratis sporten
Tijdens de LeidenSportZomer kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar drie keer per week gratis komen sporten op de velden van LV Roodenburg in het Noorderpark. Elke maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 en elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 gedurende de hele zomervakantie. Ouders mogen komen kijken, maar door coronavoorschriften niet zelf op de velden.

Aanmelden hoeft niet
De LeidenSportZomer wordt georganiseerd volgens het ‘instuifmodel”. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt gewoon komen, maar wel je eigen waterfles meenemen, ook weer in verband met de corona-voorschriften. Meer informatie op LeidenSportZomer.nl

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×