Burgemeester Liesbeth Bloemen gaat met pensioen. (Foto: Robbert Beurse).

Fred van Trigt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoeterwoude

Fred van Trigt (58) is vrijwel zeker vanaf 7 oktober de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude. Van de negentien mannen en zeven vrouwen die solliciteerden vinden de leden van de gemeenteraad van Trigt het meest geschikt voor de functie. Van Trigt is momenteel wethouder voor het CDA in Hillegom.

Van Trigt laat in een eerste reactie weten heel blij te zijn met de voordracht: “Zoeterwoude is een hele mooie gemeente om te wonen, werken en recreëren. Veel gemeenschapszin. Ik ga me daar thuis voelen!”

Na een zoektocht van enkele maanden kwam de Zoeterwoudse raad maandagavond om 20.00 uur bijeen voor een besloten vergadering waarin de voorgedragen kandidaten uitvoerig werden besproken. Na ongeveer een uur volgde een openbare raadsvergadering waarin de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Arjan Bakx, de naam van de vermoedelijke opvolger van burgemeester Liesbeth Bloemen bekend mocht maken.

Minimaal één termijn
Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit, die Van Trigt voor benoeming zal voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gaf bij de start van de opvolgingsprocedure al aan dat de benoeming in principe voor één termijn van zes jaar geldt.

Niet meer zelfstandig?
Dit betekent echter niet dat Zoeterwoude na die termijn haar zelfstandigheid verliest: “Ik haal hier niet het fusiemonster aan tafel. Het kan dat het bij één termijn blijft, maar het kan ook best meer zijn. Net als in Oegstgeest wil ik dat het gesprek in de regio gaande blijft. Blijf realistisch kijken naar de toekomst van Zoeterwoude in de regio”, verklaarde Smit zijn stelling.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude Fred van Trigt burgemeester Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×