(Foto: J.P. Kranenburg).

Nog maar een paar plekken voor sport- en speldag Leiderdorp

Leiderdorpse kinderen van 6 tot 12 kunnen zich volgende week dinsdag 21 juli uitleven tijdens een sport- en speldag op het terrein van voetbalvereniging RCL. Er zijn nog zo’n dertig plaatsen vrij voor het alternatief op de Huttenbouw Leiderdorp.

Het traditiegetrouw hutten bouwen in Leiderdorp zit er dit jaar niet in. Door de coronamaatregelen kunnen vergunningsplichtige evenementen namelijk niet doorgaan. “Wij zijn op zoek gegaan naar andere dingen, want de lol voor kinderen moet blijven”, vertelt Alexander van der Sel, die de stichting AVS Evenement Service, dat sinds vorig jaar het bouwen organiseert.


Gerry van Bakel sprak met Karin van der Reijden en Alexander van der Sel over het alternatief op Huttenbouw Leiderdorp.

“Wij hebben allerlei sportverenigingen gevraagd om deel te nemen, zodat kinderen die volgende week meedoen ook kennis kunnen maken met verschillende sporten”, vertelt Karin Reijden. Zo wordt er samengewerkt met tennis-, basketball-, korfbal-, hocky- en voetbalveringingen. “Daarnaast hebben we Oud Hollandse spelletjes, is er een stormbaan en zorgen we dat er springkussens staan. Zo zorgen we dat er toch iets leuks te beleven is.” De deelnemende kids krijgen achteraf een goodiebag mee met promotiemateriaal van de verschillende deelnemende sportclubs, zo kunnen zij kiezen om één van de sporten die zij die dag hebben leren kennen, daadwerkelijk uit te gaan oefenen.

Maatregelen
Ook voor de sport- en speldag gelden de nodige beperkingen om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “We zitten nog midden in de coronatijd, dus hebben we speciale afspraken gemaakt met de gemeente.” Een van die afspraken is dat zij een soort kiss and ride regeling hebben, ouders mogen dus niet mee het terrein op. Wanneer de jeugdigen zijn afgezet, kunnen zij zelf uit de voeten bij een ‘leeftijdtafel’, waar zij voorzien worden van een bandje en een kaart waarop zij de spellen kunnen afstrepen. “Ook tijdens het hutten bouwen is al gebleken dat dat niet zo’n probleem is; Kinderen zeggen al gauw: ‘Ga nou maar weg pap, ga maar!'” Daarnaast wordt gevraagd om de RIVM richtlijnen te volgen en bij klachten altijd thuis te blijven.

Het wisselvallige weer van de afgelopen dagen hoeft volgens Van Der Sel geen roet in het eten te gooien, hij vraagt lacherig: “Heeft u wel eens geprobeerd om bij een beetje regen tegen een kind te zeggen ‘nee het mag niet’?” Het moet behoorlijk hozen, willen organiserende partijen RCL en AVS Evenement Service er een streep door zetten. Van Der Reijden: “Een spatje regen moeten we tegen kunnen, we zijn gezonde Hollandse mensen.”

Aanmelden
De sportdag op het terrein van RCL aan de Bloemert in Leiderdorp duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 150 kinderen meedoen met de middag, waarvan de meeste plekken inmiddels vergeven zijn. De kosten zijn 8 euro per kind, inclusief lunch. Aanmelden kan nog via de facebookpagina van Huttenbouw Leiderdorp of door een mailtje te sturen naar sport4spel@gmail.com.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×