(Foto's: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

Volgend jaar straattheater bij verjaardagsfeestje Rembrandt van Rijn

“Daar ga je Rem!” Met dat zinnetje wordt sinds begin deze eeuw jaarlijks om middernacht een toast uitgebracht op de beroemdste Leidse zoon Rembrandt van Rijn. Zo ook afgelopen avond. Dit jaar vrijwel zonder publiek. Vanwege de coronacrisis was er dit jaar vooraf geen ruchtbaarheid aan de happening gegeven.

Die jaarlijkse happening vindt plaats bij het borstbeeld van de schilder aan de Witte Singel en wordt georganiseerd door Tjeerd Scheffer en Ben Walenkamp. Die eerste is ook organisator van de Rembrandtdagen die vorig jaar voor het eerst werden georganiseerd. Die tweede editie werd noodgedwongen verplaatst naar volgend jaar.

Volgend jaar is het de bedoeling om de verjaardag van Rembrandt extra luister bij te zetten. “Hij zou dan 415 geworden zijn”, zegt Tjeerd Scheffer die dan een aantal vrijwilligers van de Rembrandtdagen wil charteren om het middernachtelijke feestje in klederdracht op te leuken.

“Het gaat alleen niet om opleuken”, vindt Walenkamp. De mensen weten gewoon te weinig over Rembrandt en het wordt tijd om daar verandering in te brengen. Volgens jaar moet er dan ook weer een inhoudelijk verhaal over de schilder worden verteld op de hoek van de Witte Singel en het Noordeindeplein.

Cultuur Leiden Leidse Rembrandtdagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×