Een impressie van de toekomstige situatie. (Foto's: Serviceflat Schouwenhove).

Grootscheepse renovatie Serviceflat Schouwenhove van start

Serviceflat Schouwenhove in Leiden ondergaat binnenkort een grootscheepse renovatie die ruim een jaar gaat duren. Deze week werd het contract getekend met de aannemer, Bouwbedrijf Huurman Leiden BV. Daarna beginnen de werkzaamheden.

De renovatie is het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek en voorbereidingen en betekent een belangrijke stap in de geschiedenis van Serviceflat Schouwenhove. Met deze verbouwing wordt het pand aangepast aan de eisen van deze tijd en blijft het de komende decennia up-to-date.

Nieuwe liften
Het gebouw krijgt een meer eigentijdse uitstraling. Zo komen er nieuwe, grotere liften, een grote ontmoetingsruimte op de begane grond en een ruime stalling voor fietsen en scootmobiels. De entree wordt lichter en groter, waardoor het voorterrein er meer bij betrokken wordt. Zo ontstaat er meer ruimte om van het groen te genieten.

Inbreng bewoners
De plannen zijn ontwikkeld op basis van een programma van wensen en eisen, samengesteld door inbreng van bewoners, familie van bewoners, medewerkers en andere gebruikers.

De architect is Zijdekwartier architecten BV, de aannemer is Bouwbedrijf Huurman Leiden BV. Beide bedrijven zijn gevestigd in Leiden. Met de verbouwing is vijf miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden moeten zijn afgerond in het derde kwartaal van 2021.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×