Pauline Bouvy-Koene hoopt na het zomerreces weer aan de slag te gaan als burgemeester van Voorschoten. Waarnemer Charlie Aptroot zat donderdag zijn laatste raadsvergadering voor. (Foto: PR).

Voorschotense burgemeester Bouvy-Koene na de zomer weer aan het werk

Het gaat voorspoedig met het herstel van Pauline Bouvy-Koene. Zo voorspoedig dat ze na het zomerreces vrijwel zeker weer aan de slag kan als burgermoeder  van Voorschoten. “De kans is groot dat dit mijn laatste vergadering is als voorzitter van uw raad”, zei Charlie Aptroot donderdagavond dan ook tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomer.

De waarnemer hoopt het in elk geval vurig: “Het zou namelijk betekenen dat collega Bouvy na de zomer hersteld is en dat willen we allemaal.” Namens de raad sprak raadslid Ad de Graaf na afloop van de vergadering zijn dank uit richting Aptroot.

De burgemeester brak in februari haar enkel toen ze een werkbezoek bracht aan de Moeder Godskerk. Het herstel van de enkel wilde niet vlotten en tijdens een van de onderzoeken werd een afwijking gevonden in haar buik, waaraan ze geopereerd moest worden. Inmiddels is ze aan de beterende hand.

Bouvy-Koene laat weten dat het inderdaad de goede kant op gaat. “Ik streef er naar om in september weer te beginnen. In overleg met de behandelende artsen en de bedrijfsarts. Ook met haar enkel gaat het langzaam beter. “Het lopen gaat alleen nog niet zo snel. Dat is nog flink oefenen.”

Aptroot ging op 31 maart met pensioen. Hij was burgemeester van Zoetermeer. Een maand en een week duurde die pensionering, toen werd hij door Commissaris van de Koning Jaap Smit gevraagd om in te vallen voor Bouvy-Koene nadat was gebleken dat haar herstel langer zou duren. Hij was een logische waarnemer, omdat hij ook waarnemend burgemeester was geweest in Wassenaar en die gemeente werkte de afgelopen jaren nauw samen met Voorschoten. Inmiddels richt de gemeente Voorschoten de blik steeds meer op de Leidse regio.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×