(Foto: Marja van Tilburg).

Basketbalcompetitie met ZZ Leiden start op 3 oktober

De Dutch Basketball League (DBL) met daarin ZZ Leiden gaat op 3 oktober weer van start. Publiek is welkom maar het aantal toeschouwers per wedstrijd is afhankelijk van de situatie per speellocatie.

Conform de huidige COVID-19 regels zijn sowieso honderd toeschouwers toegestaan en indien voldaan wordt aan alle huidige eisen, zoals gezondheidscheck en anderhalvemeter afstand, geldt er geen maximum. Alle DBL-clubs gaan werken met strakke protocollen voor het organiseren van wedstrijden. Meer informatie hierover volgt na 1 september. De DBL blijft overigens bij het standpunt dat spelen zonder publiek geen optie is.

Finale Basketball Cup
De uitgestelde finale van de Basketball Cup tussen Donar Groningen en Aris Leeuwarden wordt nog in 2020 in MartiniPlaza gespeeld. Momenteel wordt onderzocht welke speeldatum het meest geschikt is en hoeveel toeschouwers volgens het nieuwe protocol bij die wedstrijd kunnen worden toegelaten. De fans worden hierover na 1 september geïnformeerd. Naar verwachting is de bekerfinale live te zien bij NOS Sport.

Omvang
De omvang van de nieuwe competitie ‘20-‘21 en het definitieve speelschema hangen af van het aantal clubs dat een speellicentie gaat ontvangen van de DBL. Op dit moment hebben acht clubs ingeschreven. Er lopen nog drie initiatieven van potentiële nieuwkomers in Gelderland, Den Haag en Almere en ook Apollo Amsterdam overweegt serieus een herintreding in de DBL. Uiterlijk tot 1 september hebben deze initiatieven de tijd om zich in te schrijven.

Indeling en schema
De DBL kent een tweetal scenario’s met betrekking tot de competitie-indeling en het speelschema. Bij 8, 9 of 10 clubs met een licentie wordt een speelschema gehanteerd voor 10 teams, met een dubbele competitie en play-offs. Bij 11 of 12 clubs met een licentie wordt een speelschema gehanteerd voor 12 teams, met een reguliere (enkele) competitieronde en daarna een opsplitsing in 2 poules van de bovenste 6 en de onderste 6 of 5 die onderling een competitie gaan afwerken voor 8 play-off plekken (nummers 1 tot en met 8), gevolgd door de play-offs.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×