(Archieffoto: Regio15).

Daders moord Hasin Tahiri alsnog veroordeeld

Het gerechtshof in Den Haag heeft Andy F. vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 13,5 jaar cel voor het doodschieten van Hasin Tahiri in 2014 in Leidschendam. Dat meldt mediapartner Omroep West. De 28-jarige Katwijker werd eerder door de rechtbank vrijgesproken. Een tweede verdachte: Fettah B. (33), kreeg 22 maanden cel.

De verdachten hadden het slachtoffer, Hasin Tahiri, in september 2014 in Leiden meegenomen in een auto. Het ontvoeringsslachtoffer wist op de Gravin Marialaan in Leidschendam te ontsnappen. Daarbij werd Tahiri in zijn rug geschoten en overleed.

Volgens de rechtbank kon eerder niet bewezen worden dat er sprake was van een ontvoering, en ook niet of er door de verdachte of de medeverdachte was geschoten. Daarom volgde destijds vrijspraak.

In beroep
Het Openbaar Ministerie (OM) ging in beroep en de politie deed nieuw onderzoek in de zaak. Zo werd de sloot langs de Gravin Marialaan uitgebaggerd om te zoeken naar het wapen. Ook werd nieuw DNA-onderzoek gedaan en maakte de politie een reconstructie van de zaak. In hoger beroep eiste het OM veertien jaar tegen F. en drie jaar tegen de medeverdachte.

Het hof vindt nu wel dat de ontvoering bewezen kan worden en dat F. de schutter was. Naast de celstraf moet hij ook nog twee oude straffen van één en twee maanden uitzitten.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Moord op Hasin Tahiri


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×