(Foto: J.P. Kranenburg).

Sport- en speldag Leiderdorp: 'alleen maar blije kinderen'

Het alternatief voor het jaarlijkse hutten bouwen in Leiderdorp is een succes gebleken. Vanwege de coronamaatregelen werd gekozen voor een sport- en speldag, waarbij kinderen van zes tot twaalf jaar de mogelijkheid kregen om verschillende sporten te beoefenen. “Ik heb alleen maar blije en lachende kinderen gezien”,  vertelt Alexander van der Sel van stichting AVS Evenement Service dat meehielp bij de organisatie van het evenement.

Nadat de ouders hun kinderen op het terrein van voetbalvereniging RCL hadden afgezet, was het aan de organisatie om de 150 kinderen verder te begeleiden. “Nadat de kids allemaal een bandje en flesje water hebben gekregen zijn we om 10 uur gelijk begonnen”, vertelt Alexander van der Sel. “In groepjes zijn ze langs de verschillende onderdelen gegaan en hebben ze zo van alle sporten en spellen iets kunnen proeven.”

Een van de doelen van de sport- en speldag was om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo kon er niet alleen worden gevoetbald of gehockeyd, maar werd er ook samengewerkt met taekwondo-, basketbal-, en volleybalverenigingen. Dit alles afgewisseld met Oud-Hollandse spelletjes, springkussens en een stormbaan.

“Het was voor de kinderen fantastisch om sporten te beoefenen waar ze nog helemaal geen ervaring mee hadden.” Er was zelfs iemand die oorspronkelijk op basketbal zat, maar zich nu toch misschien liever wilde inschrijven bij de hockeyclub. “Of zijn basketbalteam daar zo blij mee is, is maar de vraag, maar het laat wel zien hoe geslaagd deze dag is”, lacht de organisator.

In verband met de coronamaatregelen kunnen vergunningsplichtige evenementen, waar het oorspronkelijke hutten bouwen onder viel, niet doorgaan en dus werd gekozen voor dit alternatief. “Het is tenslotte belangrijk dat de lol voor kinderen blijft.”

Om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen werd ouders verzocht om hun kinderen bij een kiss & ride buiten het sportterrein af te zetten. “Dit was niet anders dan bij het hutten bouwen.” Destijds gold de regel dat spijkers pas mochten worden gepakt als alle ouders van het terrein af waren. “De kinderen geven een kus, zwaaien even en weg zijn ze. Dat is toch fantastisch.”

Of de sport- en speldag een jaarlijks terugkerend ritueel wordt, durft Van der Sel nog niet te zeggen. “Ik prefereer natuurlijk huttenbouw, maar dit was zeker geslaagd. Het was een groot succes. Ik moest de kinderen om vier uur bijna uit het springkussen trekken. Zo leuk vonden ze het.”

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×