Het kabouterhuis in het Plantsoen in Leiden. (Foto's: Sleutelstad en ingezonden).

Sleutelstad zoekt uit: waar komt toch dat kabouterhuis vandaan?

Heb jij hem al gezien? Het Plantsoen in Leiden is een gemeentelijk monument rijker: een heus kabouterhuisje. Sleutelstad gaat op onderzoek uit en is op zoek naar mensen die hier meer van weten.

Afgelopen week verschenen op Facebook diverse foto’s van een klein huisje in het Plantsoen. Het appartementje langs de waterkant heeft niet alleen een eigen opritje met hek, maar staat als we het bordje naast de bel moeten geloven ook op de gemeentelijke monumentenlijst. Afgelopen dinsdag stond er zelfs een gele Citroën voor de deur, maar helaas is deze inmiddels alweer met de noorderzon vertrokken. De wildste verhalen over de kleine bewoners in het Plantsoen doen inmiddels de rondte.


Verslaggevers Pepijn van Wezenberg en Rolf Eijgenraam gingen op kabouterjacht in het Plantsoen.

De redactie van Sleutelstad ging vanmorgen langs bij de bewoners en klopte aan, op zoek naar de kabouters. Tot onze grote teleurstelling bleef de deur potdicht. Dus rijst de vraag: Wie heeft de kabouters al gespot of staan er misschien zelfs nóg meer kabouterhuisjes in Leiden verstopt?

Tussen 14 en 17 uur besteedt Jaap van Sandijk in ‘De middag met Sleutelstad’ op Sleutelstad radio (107.5 FM en online via sleutelstad.nl) aandacht aan dit heuse kaboutermysterie, in de hoop dat er meer bekend wordt over deze tot nu toe onzichtbare Leidenaren.

Kabouters gespot?
Heb jij de kabouters gespot? Ken jij degene die verantwoordelijk is voor de bouw van dit pand en ons verder kan helpen om dit geheim te ontrafelen? Of ben jij al op de foto geweest bij dit nieuwe gemeentelijke monument. App jouw tips naar 06-16811160 of mail naar redactie@sleutelstad.nl en plaats op Instagram / Facebook / Twitter  jouw foto bij het kabouterhuisje met de hashtag #kabouterselfie.

Advertentie

Leiden Regio Reportage Kabouter

Meer in dossier Kabouter

Meer in dossier Kabouter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×