(Foto: Brasserie De Poort).

Terrassen plasticvrij bij horeca Leidse Haven

De Leidse Haven is de eerste Nederlandse binnenstadlocatie die zich aansluit bij de beweging Plastic Vrij Terras. De organisatie heeft als doel om terrassen vrij te houden van eenmalig te gebruiken plastic.

Het initiatief voor de plasticvrije Haven is een samenwerking tussen Duurzame Horeca Leiden, de Leidse actiegroep Plastic Spotter en We Are Nature, de initiatiefnemer van de Plastic Vrij Terras beweging. De gemeente Leiden steunt het initiatief vanuit het projectbudget Bedrijfsafval Binnenstad. Het is de bedoeling dat andere terrassen in Leiden zich aansluiten.

Onderzoek naar herkomst zwerfplastic
Voor het terrassenproject van Duurzame Horeca Leiden verzamelt Plastic Spotter zwerfplastic uit de grachten. Met een ordelijke registratie van het verzamelde plastic moet dat volgens de samenwerkende partners het Leidse zwerfplastic beter kunnen bestrijden.

De deelnemende ondernemers ondertekenen binnenkort de Plastic Vrij Terras verklaring. Deze verklaring wordt zichtbaar opgehangen in de restaurants.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×