Schermafbeelding druktekaart

Nieuwe druktekaart laat zien hoe druk het is in de stad

De nieuwe digitale druktekaart van de Leidse binnenstad laat in oogopslag zien waar het wel en niet druk is. Het moet bezoekers helpen om drukke plekken te vermijden. De druktekaart is te vinden op de website van de gemeente Leiden.

De informatie op de kaart toont de actuele bezoekersdrukte met de kleuren groen (rustig), oranje (best druk) en rood (te druk). Deze informatie is gebaseerd op tellingen van sensoren op de Haarlemmerstraat, de Aalmarkt en de Nieuwe Rijn. De sensoren tellen het aantal bewegingen van mensen die langslopen zonder dat ze individuen herkennen. Verder geeft de kaart informatie over bezoekersdrukte op basis van ervaringscijfers.

Burgemeester Henri Lenferink is er erg blij mee: “De druktekaart maakt een verantwoord en veilig bezoek aan de stad mogelijk. We bieden inwoners en bezoekers een hulpmiddel, zodat zij zelf een eigen keuze kunnen maken of en wanneer ze onze binnenstad bezoeken. Dat is mogelijk omdat we technologie inzetten om real-time advies hierover te geven. Samen zorgen we ervoor dat het bezoek aan onze mooie stad veilig en plezierig is.”

Uitbreiden
De druktekaart is op dit moment gericht op het centrumgebied van de binnenstad. Mocht later blijken dat er behoefte is aan druktemetingen op andere plekken in de stad, dan kan de gemeente de informatie op de druktekaart verder uitbreiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×