(Archieffoto: Emile van Aelst).

LIFF2020 gaat door in fysieke en virtuele vorm: editie 14,5

Het Leiden International Film Festival (LIFF) gaat dit jaar op aangepaste wijze door. Ook dit jaar worden de Leidse bioscopen elf dagen lang overgenomen, maar wel met een capaciteit die bij de geldende coronamaatregelen past. Daarnaast worden virtuele online bioscoopzalen ingericht. Het is dit jaar de 15e keer dat LIFF plaatsvindt, maar de organisatie heeft het festival toepasselijk tot editie 14,5 omgedoopt.

Editie 14,5 heeft de naam ‘No Half Measures’ meegekregen. Het volledige programma van LIFF2020 wordt half oktober bekend gemaakt. De fysieke zalen van het LIFF zullen voor het eerst in jaren niet aan alle kanten uitpuilen van filmliefhebbers. De capaciteit wordt voor elke zaal aangepast in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. Kaartjes voor het festival zullen daarom schaars zijn.

Online gaat het LIFF het opnemen tegen de grote streamingplatforms. De films die via internet worden getoond, starten net als de bioscoopfilms op vaste tijden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×