In 2016 was er ook al eens een Roze Buurt in Leiden. Toen in De Buurt bij Leiden Centraal. (Foto/video: Chris de Waard).

De Buurt 1.5 kleurt voor één dag roze

Hoewel zo’n beetje alle publieksactiviteiten rond de Gay Pride wegens corona zijn afgelast, hoeft de LHBTI+ gemeenschap in de Leidse regio het toch niet helemaal zonder ‘pride activiteiten’ te stellen. Geen Roze Maandag op de Tilburgse Kermis, geen Canal Parade in Amsterdam, maar wel een Roze Buurt 1.5 in Leiden. Het Pesthuis kleurt op zaterdag 15 augustus namelijk roze.

Ook tijdens de roze Buurt in 2016 trad Karin Bloemen op.

De Buurt 1.5, COC Leiden en Kwik Events slaan de armen ineen en organiseren de Roze Buurt 1.5. In verband met de veiligheid worden de bezoekers verspreid over twee shifts. Het eerste tijdvak is van 15.00 tot 18.30 uur, het tweede van 19.30 tot 22.45 uur. Per shift zijn er circa 250 bezoekers welkom. Op het programma staat een ‘Foute Bingo’ met Christine Carrington, het alter ego van BV Leiden voorzitter Lorenzo van Beek. Verder verzorgt Karin Bloemen zowel ’s middags als ’s avonds op en zijn er optredens van The Alley Girls. Tussen de optredens en de bingo door draaien er dj’s. Welke dat wordt nog bekend gemaakt.

Entree voor de Roze Buurt 1.5 bedraagt 18.50 euro inclusief een bingokaart.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×