(Foto: Regio15).

Politie stuurde veroordeelde moordenaar weg

De 28-jarige Andy F. uit Katwijk zit na een blunder van justitie alsnog achter de tralies, nadat hij eerst door de politie werd weggestuurd. De man werd vorige week in hoger beroep veroordeeld voor een dodelijke schietpartij. Daarbij  kwam in 2014 de Leidse Hasin Tahiri om het leven.

F. werd eerder door de rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs en was daarom op vrije voeten. Nadat hij in hoger beroep alsnog werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13,5 jaar meldde hij zich op de dag van de uitspraak zelf bij de politie. Naar nu blijkt is hij toen weggestuurd, omdat hij nog niet gesignaleerd stond. De politie heeft die gang van zaken vandaag zelf naar buiten gebracht.

“‘Hij stond nog niet landelijk gesignaleerd en is heengezonden”, zegt de politie tegen mediapartner Omroep West. Toen bekend werd dat de Katwijker weer was vertrokken, heeft de officier van justitie alsnog een verzoek ingediend om hem aan te houden. Dat gebeurde volgens de politie diezelfde dag nog.

In de rug geschoten
Slachtoffer Tahiri werd op 3 september 2014 onder vuur genomen op de Gravin Marialaan in Leidschendam. Hij was die avond onder bedreiging in een auto meegenomen van Leiden naar Leidschendam. Toen hij daar probeerde te vluchten, werd hij in zijn rug geschoten. Tahiri raakte zwaargewond en overleed een dag later in het ziekenhuis.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio Moord op Hasin Tahiri


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×