(Foto: PR).

ZZ Leiden trekt nieuwe Amerikaan aan

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de eerste buitenlandse aanwinst vastgelegd. Desure Buie, een Amerikaanse guard van 1.79 meter, zette vandaag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen.

Desure Buie (geboren op 21 februari 1997) speelde na zijn highschool periode bij Wings Academy in The Bronx vijf seizoenen voor Hofstra University. De rappe guard verbeterde zich elk jaar.

Afgelopen seizoen was Buie gemiddeld goed voor 18.2 punten, 5.9 assists, 3.7 rebounds en 2.0 steals. De Colonial Athletic Association Tournament MVP van 2020 maakte in alle 34 wedstrijden deel uit van de starting five van de Hofstra Pride. Buie gaf de meeste assists van alle spelers in de Colonial Athletic Association (CAA) en stond bij de steals op een tweede plaats. In 33 van de 34 wedstrijden scoorde Buie in de dubbele cijfers, met als uitschieter 44 punten tegen in een thuiswedstrijd tegen Elon.

In 2019 werd Buie uitgeroepen tot beste verdediger van de CAA. Zowel in 2019 als in 2020 werd hij opgenomen in het All Defensive Team van de CAA.

Coach Geert Hammink is in z’n nopjes met de nieuwe Amerikaan. “Desure was onze ‘Wunschkandidat’ en we mogen ons, denk ik, gelukkig prijzen dat hij over een maand onze kant op komt. Desure past perfect in het concept dat we voor ogen hebben en ik ben er zeker van dat het Leidse publiek veel plezier gaat beleven aan zijn spel en leiderschap. Hofstra is een gerenommeerd college, met een excellente coaching staf, en zij hebben onder leiding van Desure veel gewonnen afgelopen seizoen.”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021. Marijn Ververs, Worthy de Jong, Troy Koehler en Luuk van Bree werden al eerder vastgelegd.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×