(Foto's : Chris de Waard).

Nieuwe watervelden voor Roomburg Hockey

De Leidse Hockeyclub Roomburg krijgt twee nieuwe velden. Het gaat niet om een uitbreiding, maar om het vervangen van versleten velden voor moderne watervelden. Het hoofdveld van LHC Roomburg is al jaren een waterveld en vanaf het nieuwe seizoen worden er dus helemaal geen wedstrijden meer op zand gespeeld. De oude, met zand ingestrooide, velden waren al enige tijd afgekeurd door de hockeybond. Door onvoldoende demping nam de kans op blessures toe op de afgeschreven velden die nu dus worden vervangen.

Onder een van de nieuwe velden komt een waterreservoir. Ook wordt de bestaande beregeningsinstallatie vervangen door een systeem met meer capaciteit dat bovendien geen leidingwater over de velden sproeit, maar hemelwater. Dat wordt opgevangen in de ondergrondse berging en vervolgens weer opnieuw gebruikt om de drie hockeyvelden en de negen verderop gelegen tennisbanen te beregenen.

De watervelden zijn twee keer zo duur als de zandvelden. Het vervangen werd daarom vorig jaar uitgesteld om naar extra middelen te zoeken. Die zijn gevonden in een hogere veldhuur, waardoor Roomburg deze extra kosten van zo’n zes ton op die manier aan de gemeente terugbetaalt.

Leiden Sport Watervelden voor Roomburg Hockey


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×