(Archieffoto: Sleutelstad).

Hutspot niet bij Hooglandse Kerkgracht, maar voorverpakt

De traditionele hutspotmaaltijd tijdens de viering van Leidens Ontzet vindt dit jaar niet plaats op de Hooglandse Kerkgracht. De 3 October Vereeniging zegt dat daar de verplichte anderhalvemeter afstand niet in acht gehouden kan worden. Daarom wordt de hutspotmaaltijd verpakt uitgereikt op diverse nog nader te bepalen locaties in de stad.

De 3 October Vereeniging stelt zesduizend maaltijden beschikbaar voor haar leden. Net als in de voorafgaande jaren wordt de hutspotmaaltijd mede mogelijk gemaakt door de warme betrokkenheid van ondernemers uit Leiden en omgeving. De precieze details over de inschrijving en uitreiking volgen later.

Zeer beperkt
Eerder werd al bekend dat Leidens Ontzet in verband met de coronamaatregelen beperkt gevierd wordt. Zo komt er helemaal geen kermis en is er geen live muziek in de stad. Verder is de Taptoe-optocht digitaal. Er wordt nog gewerkt aan de definitieve programmering van Leidens Ontzet. Na de zomervakantie wordt er stapsgewijs meer bekend gemaakt over het programma.

Leiden Leidens Ontzet 2020


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×