Voorzitter Frank Captein van de IJsclub Zoeterwoude overhandigde een van de maaltijden aan een bewoonster in de Van Swietenstraat. (Foto's: Chris de Waard).

IJsclub Zoeterwoude betrekt ouderen bij jubileum

De IJslub Zoeterwoude maakt een jubileumjaar mee. De club werd 125 jaar geleden opgericht en had tal van feestelijke activiteiten gepland, maar die moesten noodgedwongen worden geschrapt, uitgesteld of aangepast. In die laatste categorie valt het uitdelen van soep op 125 adressen van thuiswonende ouderen in de gemeente. Met hulp van vrijwilligers van de Zonnebloem werden de ouderen donderdag verrast.

“Het is een activiteit die is gericht op de medemens en dat sluit naadloos aan bij de oorsprong van de ijsclub”, zegt voorzitter Frank Captein. “De ijsclub is ooit opgericht om ervoor te zorgen dat met name schippers in de winter toch nog wat werk hadden als tijdens de strenge winters van die tijd het gewone werk stil kwam te liggen. Dan konden ze de ijsbaan vegen.” Voor de soepactie werd samengewerkt met Café De Meester. Daar werden de maaltijden opgehaald door de vrijwilligers van de Zonnebloem die vervolgens de dorpskernen introkken om de maaltijdsoep uit te delen.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×