Singer-songwriter Melle verzorgde de opening van het Culthuis (Foto's: Emile van Aelst).

Culthuis opent deuren in De Buurt 1.5

In De Buurt 1.5 in het oude Pesthuis is afgelopen vrijdag het Culthuis geopend. Het Culthuis moet naar eigen zeggen de Leidse cultuur weer een podium geven en een plek om hun creativiteit te uiten. De opening werd afgetrapt met optredens van Frae en zanger Melle.

Het Culthuis is ontstaan uit het Leidse streaming platform Culthelden en is ontwikkeld door Blauwdruk Conceptbouwers en de Buurt. Mede door De Buurt 1.5 is er nu de kans om het publiek ook weer fysiek te bereiken en daar moet het Culthuis voor zorgen, zegt de organisatie. “Met het Culthuis willen we de Leidse cultuur weer een fysiek podium bieden. Want vele makers en organisaties stonden klaar om het seizoen te beginnen, maar toen kon alles de koelkast in.’ vertelt Martijn Braat van Blauwdruk. “We hopen hiermee de zwaar getroffen sector een boost te kunnen geven en een bijdrage te leveren aan het post-corona tijdperk. Met Culthelden gaven we Leidse artiesten, organisaties en podia een online plek in de stad en nu gaan we dat met op een fysieke locatie doen.”

In totaal is er ruimte voor 60 personen. De zaal is te gebruiken voor theater, singer/songwriters, kleine events, borrels, presentaties, workshops, performance en meer.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×