(Foto's: Emile van Aelst).

Vrouw redt hulpeloze meeuw uit het water

Een jonge meeuw kwam zaterdag in het water van de Haarlemmertrekvaart terecht en kon er met geen mogelijkheid meer uitkomen. Zijn vleugels waren nat en het dier had nog niet genoeg kracht om met natte vleugels weg te vliegen. Buurtbewoonster Petra Breedevelt zag dit en sprong in het water om de vogel te redden.

De meeuw dobberde hulpeloos rond in het water en bereikte uiteindelijk een inham waar hij kon schuilen voor de talloze recreatiebootjes. Er was echter geen mogelijkheid om daar weg te komen. Breedevelt zag het en bedacht zich geen moment, trok haar zwemkleding aan en zwom naar de overkant om de meeuw weer op het droge te zetten. De meeuw liet zich gemakkelijk pakken en kon na zich te hebben uitgeschud en opgedroogd te zijn, weer veilig wegvliegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×