Marjo Heemskerk is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden. (Foto: Emile van Aelst).

Nachtburgemeester Marjo Heemskerk overleden

Na een lange strijd is Marjo Heemskerk zondagavond op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De Leidse was decennialang een bekende verschijning in de stad. In 2006 werd ze gekozen als nachtburgemeester. Daarnaast stond ze vele jaren achter de bar van verschillende Leidse kroegen. De laatste jaren was dat bij Lemmy’s in de Morsstraat. Ook was ze jarenlang vrijwilliger bij Holland Centraal waar ze foto’s maakte van Leidse gebeurtenissen voor de kabelkrant en later ook voor de website. Ook voor Sleutelstad was ze actief als fotograaf voor de website.

Marjo bracht de laatste periode van haar leven door in Hospice Issoria aan de Burggravenlaan. Daar hield ze tot het laatste contact met vrienden en bekenden. Ook op Facebook liet ze tot eind vorige week nog dagelijks van zich horen. Begin juli werd ze door haar dochter Simone en enkele vrienden verrast met een bezoek aan het strand in Katwijk waar ze per wensambulance naar toe werd gebracht. Het was haar laatste wens om daar nog een keer naar toe te kunnen met haar kleinkinderen.

Op de terugweg volgde op die zaterdag 4 juli nog een grote verrassing. De ambulance reed stapvoets een rondje over de Leidse singels waar zich in het geheim honderden vrienden en bekenden hadden verzameld om naar Marjo te zwaaien. De voormalig nachtburgemeester zwaaide vanuit de open achterkant van de ambulance geëmotioneerd terug. In haar hand een sjekkie. Een gewoonte die bij haar hoorde en die ze nooit afzwoor.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×