(Foto: Teddy Kids).

Kinderopvangorganisatie breidt uit met Teddy Café: 'een schot in de roos'

Geen drukke bar waar iedereen moet dringen om wat te bestellen, maar een rustig café dat speciaal is ingericht voor jonge kinderen tot vier jaar om samen met hun ouders te komen. Een maand na de opening kan manager Artem Tolmachev, van kinderopvangorganisatie Teddy Kids concluderen dat het nieuwe concept een schot in de roos is. “Ouders en kinderen vinden het Teddy Café fantastisch.”

Het Teddy Café aan de Lorentzkade in Leiden is eind juni geopend en speciaal ingericht voor jonge kinderen. Tolmachev, vond het tijd worden voor een plek waar ouders veilig met hun kinderen naartoe zouden kunnen gaan. “Wanneer ik een aantal jaren geleden met mijn dochter ergens heen wilde, was het zelden geschikt voor echt jonge kinderen. Veel plekken zijn niet veilig voor jonge kinderen en de welbekende tosti is vaak het enige kindergerecht dat op de kaart staat.”

Plantaardig
Daarom bedacht Tolmachev het Teddy Café, een plek waar ouders onbezorgd met hun kinderen naartoe kunnen gaan. “Het Teddy Café is zo ingericht dat kinderen veilig kunnen spelen en ze voldoende keuzemogelijkheden hebben om lekker te eten.” De menukaart van het Teddy Café bestaat uit alleen maar gezonde gerechten en is veelal plantaardig. “We hebben geen gefrituurde gerechten die vaak speciaal voor kinderen op de kaart staan, maar leggen juist de focus op gezond voedsel als fruit, granola en yoghurt.”

Dat het Teddy Café juist tijdens de coronaperiode is geopend, is voor de manager geen probleem gebleken. “In ons café staan maar maximaal acht tafels om het overzichtelijk te houden. Anders wordt het te druk en zijn de veiligheidsmaatregelen moeilijk te handhaven. Daarnaast willen we het juist rustig houden, omdat dit voor ouders met hun kinderen het prettigst is.” Het nieuwe concept blijkt een succes. “Eerst ontvingen we alleen kinderen van de opvang Teddy Kids, maar tegenwoordig nemen ze ook al hun vriendjes en vriendinnetjes mee. We groeien snel.”

Vanaf september is het niet meer alleen mogelijk om te komen eten of drinken in het café, maar worden er ook speciale workshops gegeven. Zoals bijvoorbeeld dans- of kunstles en het leren tekenen van Chinese letters. Daarin komt de tweetaligheid van Teddy Kids naar voren.

Restaurant
Artem Tolmachev heeft het plan om naast het café ook een speciaal restaurant te openen, maar moet nog even wachten tot de vergunningen rond zijn. “Wel is onze nieuwe gymnastiekzaal voor peuters aan de Zeemanlaan al bijna af. Deze hopen we binnenkort te mogen openen.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×