Voorzitter Rik Kamps van de 3 October Vereniging vertelt op Sleutelstad TV over de komende viering.

Leidens Ontzet thuis meemaken op 2 en 3 oktober

Dit jaar komt de viering en herdenking van 3 oktober bij de mensen thuis. De 3 October Vereeniging verzorgt op 2 en 3 oktober de livestream ‘3 October Ontzettend Live’ via You Tube. Delen van de livestream worden ook uitgezonden via Sleutelstad TV en Unity.

Doel van de (internet)uitzending is mensen zoveel mogelijk het 3-oktobergevoel mee te geven, zonder dat er mensenmassa’s op de been hoeven te komen. De festiviteiten op 2 en 3 oktober worden daarom verspreid en in de wijken georganiseerd.

“We volgen live alle evenementen die dit jaar plaatsvinden. Bijvoorbeeld de Minikoraal op 2 oktober en de Herdenking in de Pieterskerk op 3 oktober”, meldt voorzitter Rik Kamps. “Ook de digitale Taptoe wordt uitgezonden op het vertrouwde moment dat de traditionele Taptoe gewoonlijk start vanaf de Kaasmarkt: 2 oktober vanaf 19.30 uur. “Met bekende en onbekende Leidenaars doen we voor- en nabeschouwingen, halen we herinneringen op en staan we stil bij deze bijzondere tijd.”

Met de livestream en andere maatregelen wil de 3 October Vereeniging Leiden en omgeving volop, maar veilig betrekken bij het ‘Feest der Feesten’. Kamps: “We laten 3 oktober niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. Samen delen we de moeilijke momenten die de coronatijd ons brengt. Maar samen delen we ook onze hoogtepunten, dat waar we trots op zijn, via de livestream, op je telefoon, laptop, pc en op tv.”

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2020


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×