Leiden telt al twee scheidingshotels, zoals hier aan de Vijf Meilaan. (Foto: Chris de Waard).

Petitie voor alsnog toestaan van scheidingshotel

Het tijdelijke scheidingshotel dat het bedrijf Divorce Housing wilde openen aan de Schipholweg moet er toch komen. Dat vinden de eigenaar van de leegstaande kantoorkolos en directeur Maickel van den Burg van Divorce Housing. Ze zijn een petitie begonnen om de gemeente Leiden ertoe te bewegen alsnog toestemming te geven voor tijdelijke bewoning van het leegstaande pand dat over een jaar of twee tegen de vlakte gaat. De petitie wordt ook ondersteund door de spoedzoekers zelf en andere belanghebbenden.

Divorce Housing heeft het leegstaande kantoorpand aan de Schipholweg 101 A-K de afgelopen periode geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning. Per 1 augustus zouden de eerste huurders er dan in kunnen. Dat was althans de bedoeling. Eind vorige maand kreeg eigenaar Van den Burg van de gemeente te horen dat hij geen toestemming kreeg voor het aanbieden van woonruimte in het leegstaande pand dat over enkele jaren plaats maakt voor woonruimte. Dat leidde direct tot vragen van de Partij Sleutelstad, D66 en het CDA aan het college. Die worden echter pas in september beantwoord, omdat de politiek met reces is. De enige reactie die de gemeente in afwachting van het beantwoorden van de vragen wil geven is dat er ‘een zorgvuldige afweging is gemaakt om tot deze keuze te komen’.

De petitie ‘Steun tijdelijke bewoning voor spoedzoekers in Leiden en voorkom dakloosheid‘ is inmiddels door 190 mensen getekend. Ondersteunen kan nog tot en met vrijdag. Daarna worden de handtekeningen bij de gemeente Leiden afgeleverd.

Tijdelijke woonruimte voor spoedzoekers
Divorce Housing biedt tijdelijk woonruimte aan spoedzoekers die vanwege een scheiding per direct vervangende woonruimte nodig hebben. Het bedrijf heeft daarvoor inmiddels twee zogeheten ‘scheidingshotels’ in Leiden. Eentje in een kantoorpand aan de Opaalstraat in de Hoge Mors en een op de hoek van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan waar een voormalige school nu woonruimte biedt aan spoedzoekers totdat op die plek een woontoren verrijst.

 

Leiden Maatschappij Politiek Scheidingshotel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×