Het dansje is er net als andere jaren weer bij. (Videostill: EL CID).

EL CID-week uit de startblokken

De EL CID-week, waarin nieuwe studenten van de Universiteit en Hogeschool Leiden kennis maken met de stad, is vandaag van start gegaan. Om 11.00 uur werd het startschot gegeven met een online centrale opening, gezien grote bijeenkomsten door de coronacrisis nog steeds onmogelijk zijn.

Tijdens de openingshandeling werden toespraken gegeven door de rector magnificus Carel Stolker en voorzitter van het EL CID-bestuur Mirte Haanappel. Een ander vast onderdeel van de openingshandeling is het jaarlijkse dansje dat de kersverse studenten instuderen. Dat dansje moeten zij nu via een video leren. In andere jaren worden de pasjes in grote getalen uitgevoerd in Park Landskroon, maar de traditionele afsluiting van de introductieweek zit er dit jaar niet in.

“Het gaat allemaal heel erg goed, we zijn tevreden over hoe het tot nu toe verloopt”, vertelt Haanappel enthousiast. De introductieweek is niet vollédig online door de pandemie. Zo maken op dit moment studenten in kleine groepjes kennis met elkaar. Vanavond wordt de eerste dag afgesloten met de ‘Grote Studenten Spelshow’, die dan wel weer online plaatsvindt.

Tekst gaat verder onder video.

Veel belangstelling
“Ondanks de maatregelen was er enorm veel enthousiasme, zelfs té veel eigenlijk”, vertelt Haanappel. Vanwege de overweldigende deelnemersaantallen en de coronamaatregelen was haar bestuur genoodzaakt de inschrijvingen voor het fysieke deel van dit jaar afgelopen donderdag al te sluiten.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×