De verwilderde zwerfkat Fiep ondergaat de behandeling inmiddels gelaten.

Al 1.375 euro voor zwerfkat Fiep

De crowdfundingactie ‘Fund Fiep’ voor de zwerfkat uit de Merenwijk is een doorslaand succes. De zwaargewonde kat werd maandag door buurtbewoners naar de dierenarts gebracht. De kosten van zo’n 300 euro moeten worden betaald door degene die de dierenarts inschakelt. Ook bij zwerfdieren. Buren begonnen daarom een online inzameling en die heeft binnen een dag al 1.375 euro opgeleverd. Het bedrag is bijeen gebracht door maar liefst 135 verschillende donateurs.

Een foto van Fiep na de behandeling. Hij is aan het bijkomen en wordt goed verzorgd. Het gaat naar omstandigheden goed.

Naar verwachting herstellen de wonden van Fiep helemaal. De oorzaak is mogelijk een allergie waardoor de kat de wond in eerste instantie met krabben zelf heeft veroorzaakt. In de toekomst blijft behandeling tegen de jeuk daarom nodig. Als dat tenminste lukt, want Fiep liep al langer met de wond rond, maar was onbenaderbaar.

Momenteel lijkt de kater, want dat blijkt het te zijn, zich te hebben overgegeven aan zijn behandelaars en zit rustig in een bench bij Victorine thuis. Zij was het die Fiep wist te vangen. “Fiep mag ook bij haar blijven,” weet buurvrouw Rosanne Hogewoning. “Als hij wil tenminste, want in het verleden was hij veel te schuw.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Fund Fiep


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×