De nieuwe single van Melle heet Heart Race.

Leidse singer-songwriter Melle lanceert videoclip bij Heart Race

Leidenaar Melle Boddaert brengt vandaag de clip uit van zijn nieuwste single ‘Heart Race’. Het liedje is geproduceerd door Martijn Groeneveld van Mailmen Studio uit Utrecht. Groeneveld is al ruim 25 jaar een bekende naam in de Nederlandse muziekscene. De afgelopen jaren tekende hij voor producties van bijvoorbeeld Blaudzun, John Coffey, Mister & Mississippi, Emil Landman, Dotan en Ronde.

“Heart Race is één van de energiekste liedjes die ik ooit heb gemaakt”, vertelt Melle aan de telefoon vanuit zijn kamer in Haarlem waar hij sinds kort woont. “Lekker dicht bij het conservatorium.” Hij begon een jaar of twee geleden te werken aan Heart Race, maar pas sinds een jaar brengt de band het nummer op het podium. Sinds 2019 is Melle namelijk niet alleen meer de 20-jarige singer-songwriter uit Leiden, maar een band die vooral in de Randstad snel aan bekendheid wint. Niet in de laatste plaats vanwege het winnen van de Nobel-award vorig jaar in Gebr. de Nobel.

Knallende afsluiter
Melle bestaat naast de naamgever (piano, gitaar) uit drummer Ties Voskamp, bassist Jari Stoppelenburg en Max Warmerdam op gitaar. “Dat zijn studiegenoten van het conservatorium”, zegt Melle die naast het bespelen van verschillende instrumenten vooral de zanger van de band is. En daarnaast ook nog de schrijver van de teksten en de melodieën. “Maar de bandarrangementen maken we samen.” Heart Race is momenteel het favoriete laatste nummer van Melle: “Op het podium klinkt het nog wat harder, dus dan heb je echt een knallende afsluiter bij live-optredens.”

In september zou eigenlijk de tweede EP van Melle, in 2019 was ‘Y’ het eerste minialbum, het levenslicht zien. “Maar na zo’n release wil je natuurlijk volop spelen en dat kan nu niet. Daarom stellen we het uit, maar in de tussentijd brengen we wel losse nummers uit om dat gat te overbruggen.”  Op de EP komen in elk geval ‘Heart Race’ en Melle’s vorige single ‘On the Road’ te staan. “Plus nog een stuk of vier andere nummers.”

Optreden
Wie Melle wil zien spelen kan eind van de maand naar de Leidse Lente aan de Haagweg 4. “Dat wordt een solo-optreden in anderhalvemetersetting.” Melle speelt daar op zondagmiddag 30 augustus van 14.30 tot 16.30 uur.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×