In april 2018 werden de contracten voor de ter Haarkade getekend. In juli begon de herontwikkeling met de sloop van het leegstaande schoolgebouw. (Foto's: Chris de Waard).

SHWJ bouwt 43 appartementen voor jongeren aan Ter Haarkade

Op de hoek van de Ter Haarkade en de Haagweg in Leiden is de Stichting Huisvesting Werkende jongeren begonnen met de herontwikkeling van de voormalige ROC-locatie. Het oude schoolgebouw waar de afgelopen jaren onder meer Brouwerij Pronck en de culturele pop-up plek Nieuwplaatz waren ondergebracht, wordt gesloopt. Het maakt plaats voor 43 huurappartementen in de sociale sector voor starters op de woningmarkt. Met de bouw is 5,3 miljoen euro gemoeid.

Leiden Maatschappij SHWJ Ter Haarkade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×