De werkzaamheden aan de rotonde vorderen in rap tempo. (Foto's: Chris de Waard).

Wegwerkzaamheden Leiden: rotonde Vijf Meilaan bijna klaar

Er wordt deze zomer flink gewerkt aan het Leidse wegennet. Hoewel veel werkzaamheden die wat langer duren juist nu worden uitgevoerd, omdat het in de zomermaanden doorgaans rustiger is op de weg, vinden veel Leidenaren het wat veel van het goede.

Zo is de Churchillbrug langdurig afgesloten, evenals de Kanaalweg bij de Julius Caesarbrug en ook het kruispunt van de Rooseveltstraat, de Vijf Meilaan en de Vrijheidslaan is al weken afgesloten. Op die laatste locatie is het leed wel bijna geleden. Volgende week donderdag gaat de weg weer open. Tot eind augustus wordt er dan nog wel aan de directe omgeving gewerkt, maar daar heeft het verkeer geen last van.

De Churchillbrug over de Rijn is nog tot half september afgesloten voor al het verkeer. Het beweegbare deel van de brug, de volledige stalen bovenbouw, de elektrotechnische installatie en de aandrijving worden vervangen.

De nieuwe rotonde was nodig omdat de nieuwbouw zo goed als klaar is op de plek waar tot vorig jaar een Shell tankstation was gevestigd. De ruimte rondom de nieuwbouw wordt opnieuw ingericht en dat wordt aangegrepen om ook meteen een van de Leidse blackspots aan te pakken. De rotonde staat al tijden in de top tien van plekken in Leiden waar de meeste verkeersongevallen gebeuren. De nieuwe rotonde is een stukje opgeschoven, waardoor het zicht op het kruispunt verbetert en er meer ruimte is voor fietsers.

Groene rotonde
De nieuwe rotonde wordt niet alleen verkeersveiliger, maar ook groener. Er zijn plantvakken aangelegd waar geen gras wordt ingezaaid, maar struiken en bloeiende planten. Ook worden er rond het verkeersknooppunt extra bomen aangeplant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rotonde Vijf Meilaan/Vrijheidslaan/Rooseveltstraat op de schop

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×