De ELCID-week is gisteren begonnen met een beperkt programma. Veel onderdelen vinden online plaats. Vanavond maakt het kabinet bekend of de introductieweken voor studenten alsnog verboden worden.

Organisatie EL CID-week hoopt op regionale besluitvorming rond introductieweken studenten

“Hopelijk laten ze de beslissing regionaal vallen. De EL CID-week in Leiden is echt ingericht op slechts één dag fysieke aanwezigheid. Meer niet. Dat is echt anders dan in Rotterdam of Utrecht,” zegt voorzitter Hein Laterveer van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen in reactie op berichtgeving van RTL Nieuws.

Die omroep heeft van Haagse bronnen vernomen dat het kabinet vanavond bekend zal maken dat de introductieweken voor studenten dit jaar niet door mogen gaan. “Dat zou dramatisch zijn. De introductieperiode is enorm belangrijk. Zeker voor deze generatie die al maanden thuis heeft gezeten,” zegt de PKvV-praeses die verder niet vooruit wil lopen op de gevolgen van een eventueel verbod: “We wachten af waar het kabinet mee komt.”

Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden noemt de berichtgeving ‘voorbarig’. Volgens de hoogste baas van de universiteit draait het om maatwerk en is er alle vertrouwen in de aanpak van de studenten en hun verenigingen.

Vanavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge voor het eerst sinds de vakantieperiode een persconferentie over corona. Dat heeft alles te maken met de snel oplopende besmettingscijfers van de afgelopen weken. De oorzaak daarvan lijkt vooral te liggen in het feit dat steeds meer mensen zich niet een de RIVM-richtlijnen houden en bijvoorbeeld weer naar feestjes en andere drukke plaatsen gaan zonder anderhalve meter afstand te houden. Studenten worden door het kabinet gezien als een risicogroep in de verspreiding.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×