Alle bruggen liggen op hun plek, maar rondje Singelpark kan pas in september

Terwijl de laatste verbinding in het Singelpark rond Leiden op 29 juni feestelijk werd gevierd, is het nog niet mogelijk om het rondje ook daadwerkelijk te lopen. De brug bij de Zijlpoort staat voorlopig nog open, en de Helarbrug bij de Meelfabriek blijft ook nog even buiten gebruik. De cirkel is nog niet rond. “Ik verwacht dat je pas in 2021 of 2022 het volledige rondje, met de aangelegde parken, kunt lopen”, zegt Alexander Geertsema van de Stichting Vrienden van het Singelpark.

Toch blijft het Singelparkrondje niet helemaal gesloten. De gemeente Leiden opent de bruggen officieel op woensdag 9 september. De ronde kan dan, met hier en daar een omweg, gelopen worden.

De Stichting Vrienden van het Singelpark kiest voor 13 september om de opening van de bruggen feestelijk te vieren. “We kijken of we het rondje voor die dag in zijn geheel kunnen lopen. We zijn in overleg om het terrein van de Meelfabriek open te stellen voor die ene dag.”

Muziek langs de route
Liefhebbers kunnen op zondag 13 september op hun eigen gekozen tijdstip de ronde lopen, zolang zij daarbij de anderhalve meter afstand in acht nemen. “Om te vieren dat de bruggen open zijn, maken we er een feestelijke dag van met muziek en zang”, aldus Geerstema.

De eerste fase van het Singelpark is nu af. In september starten we met de 2e fase van het Singelpark. Dan wordt gestart met de projecten Jan van Houtkade en Veerplein.

Leiden Singelpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×