(Foto's: Chris de Waard).

Sloop hoofdpostkantoor Schipholweg nu echt begonnen

Op de hoek van de Schipholweg en de Willem de Zwijgerlaan is de sloop van het voormalige hoofdpostkantoor en sorteerstation nu echt van start gegaan. Tijdens de bouwvakvakantie werd in het leegstaande gebouw al gewerkt aan de ontmanteling van het complex dat de komende tijd plaats maakt voor een nieuwe brandweerkazerne met erboven appartementen.

De nieuwe brandweerkazerne vervangt de kazerne aan de Gooimeerlaan in de Merenwijk. Die is niet alleen verouderd, maar de nieuwe locatie leent zich ook beter als uitvalsbasis. Door de goede ligging worden de aanrijtijden verkort. Niet alleen binnen Leiden, maar ook als moet worden uitgerukt voor incidenten in Leiderdorp of Oegstgeest.

Het leegstaande postkantoor werd laatstelijk gebruikt in 2019 voor het 41e lustrum Synergie van de Leidse studentenvereniging Minerva. De afgelopen weken werden, voorafgaand aan de sloop, te recyclen materialen eruit gehaald.

Deze week is de sloop van het gebouw zelf begonnen. Om veilig te kunnen werken, is het fietspad afgezet. Ook voetgangers moeten een andere route kiezen op de Schipholweg. 

Leiden Brandweerkazerne Schipholweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×