Surfstrand Vlietland. (Foto: Robbert Beurse).

Steeds meer blauwalg in water recreatieplassen

De Omgevingsdienst Midden-Holland waarschuwt dat de waterkwaliteit van recreatieplassen in de Leidse regio volgens de controle van deze week niet overal in orde is.

Voor de gehele Klinkenbergerplas bij Oegstgeest blijft het negatief zwemadvies van kracht. Zwemmen wordt ontraden vanwege blauwalgen met grote kans op huidirritatie en maag- en darmklachten. Dit geldt ook voor de waterspeelplaats Cronesteijn in Leiden. Er geldt een waarschuwing voor de westoever van ’t Joppe bij de Kagerplassen, zwemmen wordt ontraden. De overige zwemlocaties aan de Kagerplassen zijn in orde bevonden.

Bij de Vadedoplas in Leiderdorp en het badstrand aan de noordoostoever van Vlietland is deze week een normoverschrijding van de waterkwaliteit vastgesteld. De Omgevingsdienst adviseert de actuele waterkwaliteit goed in de gaten te houden op zwemwater.nl.

De waterkwaliteit van de speelvijver en het surfstrand bij recreatieplas Vlietland, en het Valkenburgse Meer is in orde. Ook de zuidzijde van de Wijde Aa bij Woubrugge is het, mits in bezit van een zwemdiploma, zorgeloos zwemmen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×