(Foto: Robbert Beurse).

Fietstunnel A4 bij Zoeterwoude vanaf 1 september weer open

De fietstunnel onder de A4, die de Zoeterwoudse Hofweg met recreatiegebied Vlietland verbindt, gaat op dinsdag 1 september weer open. Voor de aanleg van de RijnlandRoute moest de A4 verbreed worden op de plek van de tunnel, waardoor de onderdoorgang in maart 2019 werd afgesloten.

Oorspronkelijk zou de fietstunnel twee keer een half jaar afgesloten zijn. In oktober 2019 werd besloten tot één langere afsluiting. “Dit heeft als voordeel dat de A4 eerder op haar definitieve locatie komt te liggen en dat er minder wijzigingen nodig zijn”, verklaarde de uitvoerder toen.

In het eerste kwartaal van 2021 gaat de fietstunnel nog zes weken dicht om vides (een soort lichtkoepels die daglicht doorlaten) in te bouwen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×