Vorig jaar maakte WARE ook meteen al een eerste videoclip. Dat was voor het nummer Hideaway.

Leidse band WARE brengt debuutalbum uit

Higher. Zo heet het debuutalbum van de Leidse band WARE die bestaat uit Andre van der Wolf (gitaar), Bas van der Krogt (bas) en Eric Dietz (zang). De in 2018 opgerichte band kwam eerder al wel met een EP vol ‘Crossover Electro Pop’, zoals de heren hun mengeling van 80’s pop, Italo, Brit Rock, New Wave en Electro zelf omschrijven. Higher bevat tien afwisselende nummers die doen denken aan jaren tachtig-bands als Depeche Mode en New Order met soms een vleugje U2 en Bowie.

De nog jonge band timmert inmiddels aardig aan de weg. Zo stond WARE afgelopen voorjaar in het voorprogramma van de Engelse band China Crisis. Dat was in cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. De eerste single van het album, Electric, wordt door muziekstreamingplatform Spotify gepromoot in de New Alternative playlist. “Sta je opeens tussen grote namen als Editors en Flaming Lips”, zegt zanger Eric Dietz enthousiast. Dat dat effect heeft blijkt al snel: “Het is superleuk om te zien dat mensen naar onze nieuwe track luisteren en het liedje in hun eigen afspeellijst zetten.”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×