Veel minder fysieke deelnemers bij introweek internationale studenten

Er zijn dit jaar veel minder deelnemers bij de introductieweek voor internationale studenten van de Universiteit Leiden. Waar er vorig jaar nog 1400 fysieke deelnemers waren bij de zogeheten OWL (Orientation Week Leiden), zijn dat er dit jaar 550. De introductieweek is maandag van start gegaan.

“Er zijn er dit jaar minder dan normaal omdat wij vooral internationale studenten hebben die door de coronamaatregelen niet naar Nederland kunnen komen”, zegt Lisa Claessen van de OWL tegen Sleutelstad. “Studenten uit risicolanden moeten verplicht twee weken in quarantaine (nu nog maar 10 dagen) en wij hebben dan ook alleen de studenten toegelaten die dit hebben gedaan.”

De introductieweek bestaat uit zowel online als fysieke events. In totaal zijn er dit jaar 1200 deelnemers waarvan er 550 fysiek meedoen. De aankomende studenten kunnen zelf kiezen bij welke programmaonderdelen ze aansluiten. Voor de meeste fysieke activiteiten moeten de deelnemers zich wel inschrijven.

Bij de start van de OWL is het nog rustig op het plein bij Molen de Valk. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×