(Foto: Rob van Dullemen).

Arriva verwacht meer reizigers en stemt dienstregeling af met scholen

Omdat de zomervakantie eindigt, rijden de bussen van Arriva vanaf zondag grotendeels weer de normale dienstregeling. Arriva heeft overleg gehad met scholen in de regio over het spreiden van scholieren die met de bus reizen. De busmaatschappij heeft onderwijsinstellingen onder meer geadviseerd om de lesroosters niet allemaal op hetzelfde tijdstip te laten beginnen. Op die manier verspreiden de reizigers zich beter over de dag en met een aangepaste dienstregeling op enkele lijnen wordt drukte vermeden in de spits.

De dienstregeling wordt uitgevoerd zoals die voor de coronacrisis van kracht was. Wel zijn er enkele uitzonderingen. De streeklijnen en R-netlijnen rondom Leiden kennen in een aantal gevallen een aangepaste dienstregeling in verband met de gewijzigde lestijden van de onderwijsinstellingen. Voorlopig blijft op zaterdag de vakantie dienstregeling van toepassing op de lijnen 50 en 57. De lijnen 39 en 800 rijden ook na 1 september niet vanwege het zeer beperkt aantal passagiers.

Nog geen buurtbussen
De buurtbussen rijden nog niet vanaf september. Voor de buurtbussen is verder onderzoek door TNO nodig. Deze kleinere bussen vallen onder een andere categorie voertuigen. De belangrijkste reden is dat buurtbussen niet dezelfde ventilatiemogelijkheden hebben als de grote bussen. Deze kunnen de voor- en achterdeur openzetten bij elke halte zodat er natuurlijke ventilatie aanwezig is. Daarnaast vallen veel vrijwillige buurtbuschauffeurs in de risicogroep als het gaat om het coronavirus.

Kuchschermen
Alle bussen van Arriva worden voorzien van kuchschermen bij de chauffeurscabine. Kuchschermen, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het openbaar vervoer. Bussen waarbij het kuchscherm is geïnstalleerd, mogen reizigers ook weer voorin instappen en bij de chauffeur betalen. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht.

Reisadvies
Arriva adviseert reizigers voor vertrek de online reisplanner te raadplegen voor de meest actuele reisinformatie. De dienstregeling is ook te vinden op de website van Arriva.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×