(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp op weg naar dekkend AED-netwerk

Met het plaatsen van een AED bij de brandweerkazerne aan de Simon Smitweg is Leiderdorp weer een stapje dichterbij een dekkend netwerk van de levensreddende apparaten. Wethouder Daan Binnendijk onthulde de AED woensdagmiddag samen met voorzitter Divera Kapteijn van de EHBO vereniging Leiderdorp. De EHBO vereniging heeft de buitenkast van de AED geschonken en de gemeente heeft de AED gefinancierd.

Een automatische externe defibrillator (AED) helpt om iemand met een hartstilstand te reanimeren. Daarvoor is kennis niet per se nodig, het apparaat geeft zelf gesproken uitleg als het wordt aangezet.

De nieuwe AED naast het gemeentehuis  is de zevende in Leiderdorp die 24 uur per dag bereikbaar is. Daarnaast telt het dorp er nog eens negen op plekken die niet altijd bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld in de hal van het gemeentehuis. De AED’s zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem van HarstlagNu. Als er via 112 een melding wordt gedaan van een hartstilstand dan stuurt de organisatie van burgerhulpverleners een oproep naar aangemelde vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer zijn. In die oproep staat dan ook de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×