Organisator Eventmaat runt al een tijdelijk coronaproof terras aan de Klinkenbergerplas. (Foto: Rob van Dullemen).

Streep door 'Puur Terrastival' bij Klinkenbergerplas in Oegstgeest

Er gaat een streep het evenement ‘Puur Terrastival’ aan de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Organisator Eventmaat wilde er een coronaproof alternatief bieden op het jaarlijkse dancefeest ‘Puur Festival’. “De gemeente leek enthousiast, maar hield terecht een slag om de arm. Het is nogmaals besproken in het college van burgemeester en wethouders en de Veiligheidsregio Hollands-Midden en het werd duidelijk dat onze plannen niet voldoende aansluiten bij de eisen”, laat de organisator op Facebook weten.

De organisatie toont begrip voor het besluit van de lokale overheidsinstanties om het feest niet door te laten gaan, maar laat ook blijken er behoorlijk van te balen. Zo schrijft de organisator van het Puur Festival: “Wij zijn hier echt wel een beetje stuk van. Hoewel wij de nodige ervaring hebben met afgelastingen, blijft dit pittig.”

Terras
Eventmaat runde deze zomer al een tijdelijk coronaproof terras aan de Klinkenbergerplas, onder de naam ‘Terras de Klink’, volgens de organisator een perfecte locatie voor een ’terrastival’. Daarnaast hadden zij een soortgelijk terras in Park Landskroon, dat afgelopen maand verhuisde naar het Irispark. Naast dat de veiligheid en de naleving van de maatregelen tegen de verspreiding van het virus mogelijk in het geding kwamen, is deels ook de originele vergunning voor de tijdelijke terrassen debet aan het niet doorgaan van het festival. “Omdat de buurt rekent op een rustig terras en deze terrasvergunningen juist werden verleend omdat evenementen niet mochten. Dus om dit nu alsnog toe te laten, zou niet passend zijn”, zo schrijft Eventmaat.

Gisteren werd wel duidelijk dat de tijdelijke terrassen langer open mogen blijven, namelijk tot eind september. Bas van Dijck van Eventmaat liet al eerder weten dat hij de terrassen ‘voor herhaling vatbaar’ vindt en dus graag in 2021 terugkeert.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×