(Foto: Google Maps).

Vier nieuwe schooldirecteuren voor basisscholen in Leiden en Leiderdorp

De stichting voor het openbaar primair en speciaal onderwijs PROOLeiden-Leiderdorp heeft vier directeurenvacatures weten in te vullen. Met ingang van augustus 2020 is Rinaldo Keur de nieuwe directeur van De Morskring, Marjolein Dagevos de nieuwe directeur van De Meerpaal, Erik Siebel de interim-directeur van OZC Orion en Karin Landman de nieuwe directeur van de Anne Frankschool.

Samen zijn deze nieuwe schooldirecteuren goed voor bijna 100 jaar onderwijservaring. Een woordvoerder laat ook weten dat alle scholen van de stichting het nieuwe schooljaar, ondanks het landelijke lerarentekort, van start gaan met een volledige bezetting.

Op basisschool De Morskring is Rinaldo Keur aangesteld. Keur startte twintig jaar geleden zijn loopbaan in het onderwijs en werkte de afgelopen jaren als leidinggevende in het mbo bij de opleidingen ‘Onderwijsassistent’ en ‘Pedagogisch werk’.

Bij De Meerpaal gaat Marjolein Dagevos de ambitie en visie van de school verder uitbouwen. Met dertig jaar ervaring in het onderwijs zet Dagevos zich in voor vernieuwing en verdere verbetering van het onderwijs en ook met de nieuwbouw van de school.

Karin Landman werkt al ruim twintig jaar in het onderwijs en startte als zij-instromer op een school in Warmond. De afgelopen acht jaar was zij directeur van een school in Den Haag, een school die is uitgegroeid naar een kindcentrum met een eigen onderwijsconcept. Bij de Anne Frankschool gaat Landman zorgdragen dat alle kinderen goed onderwijs krijgen. Onderwijs dat bij ze past en dat kinderen uitdaagt.

Bijna 25 jaar was Erik Siebel in dienst bij de Leo Kanner Onderwijsgroep waarvan de laatste zeven jaar als schoolleider bij de Leo Kannerschool SO. Na een korte periode als zzp’er keert Siebel voor de komende maanden terug als interim-directeur bij OZC Orion

Openbaar onderwijs
PROOLeiden-Leiderdorp vormt het bestuur van achttien reguliere basisscholen en twee scholen voor speciaal onderwijs. In totaal bieden de scholen onderwijs aan ongeveer 5.500 kinderen van 4 tot en met 12 jaar in Leiden en Leiderdorp. De organisatie is met bijna 540 medewerkers de organisatie de grootste werkgever voor primair onderwijs in de regio.


(Foto: ProoLeiden-Leiderdorp)

Leiden Leiderdorp Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×