(Impressie: Annie's)

Terras van Annie's komt er, maar zonder omloop

Het nieuwe terras van Annie’s gaat er komen, maar zonder looproute rondom het terras. Dat is de uitkomst van een compromis tussen de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), het Waterambacht Leiden en Annie’s zelf. Dat bevestigt de eigenaar van Annie’s tegenover Sleutelstad. Het compromis moet nog wel geformaliseerd worden.

De HVOL en het Waterambacht Leiden maakten bezwaar tegen de vergunningverlening omdat ze vinden dat de aanblik van het historische centrum ontoelaatbaar wordt aangetast. Met name omdat de relatie met het water zou verdwijnen als de bestaande boten waarop het terras ligt, worden vervangen door een gebouwd vlonder.

In juni zette de Raad van State een streep door de plannen voor een nieuw terras met omloop en trap voor restaurant Annie’s. De gemeente had de verleende vergunning voor het nieuwe terras niet in het bestemmingsplan voor de binnenstad mogen opnemen.

Hoewel het compromis akkoord is, moet het nog formeel gemaakt worden. De HVOL kon daarom nog niet reageren tegenover Sleutelstad, maar zei eerder al te kunnen leven met een dergelijk compromis. Annie’s bevestigt het compromis wel. Het formaliseren van het akkoord gebeurt naar verwachting in de loop van september.

Economie Leiden Terras Annie's


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×