Kunstenaarsgroep Prikkeldraad exposeert in Museum Het Leids Wevershuis met 'Changes are Beautiful'. (Foto: Ardie den Boer).

Leids Wevershuis opent met 'Changes are Beautiful'

Na een lange gedwongen sluiting vanwege het coronavirus kan Museum Het Leids Wevershuis dan toch weer open. Vanaf zaterdag 5 september zijn de werken van kunstenaarsgezelschap Prikkeldraad te bewonderen in het bescheiden museum aan de Middelstegracht.

Op 1 juni weer open gaan was geen optie voor dit kleine museum omdat de ruimte te beperkt was om bezoekers veilig te ontvangen, maar na een zomer puzzelen kan zaterdag 5 september de spreekwoordelijke vlag uit. Bezoekers moeten zich wel vooraf aanmelden en een tijdslot kiezen. De maximum groepsgrootte is drie personen, kinderen niet meegerekend.

De kunstenaarsgroep Prikkeldraad is in 2017 gestart en bestaat uit Nicoline Schuijt, Ardie den Boer, Willy Jager en Trees Schoof. Zij geven alle vier op eigen wijze invulling aan het thema dat verandering mooi is. Ze proberen elkaar in het creatieve proces te helpen en elkaar uit te dagen. Reserveren kan vanaf 1 september via de website van het museum.

Kunstroute
Tijdens de Leidse kunstroute op 26 en 27 september is Museum Het Leids Wevershuis open van 12.00-18.00 uur. Gedurende die tijd mogen er zich steeds maximaal vier bezoekers in het wevershuis bevinden. Een reservering is voor deze twee dagen niet nodig.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×