(Foto: Chris de Waard).

Eerste Singelparkbruggen-wandeling op eigen gelegenheid

Nog twee weken en dan kan voor het eerst een rondje om de Leidse singels worden gelopen. Op zondag 13 september organiseren de Vrienden van het Singelpark een feestelijke editie van de Singelparkwandeling, de zogenaamde Singelparkbruggen-wandeling. Iedereen die is geïnteresseerd in de route kan die middag tussen 14.00 en 17.00 uur op eigen gelegenheid en op een eigen gekozen tijdstip de route lopen.

Onderweg is Studenten Muziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ te horen dat met meerdere kleine groepen verspreid door het park optredens verzorgt. In verband met de coronamaatregelen in combinatie met de te verwachten belangstelling, is er geen rondleiding met een gids. Wel wordt er bij alle bruggen uitleg gegeven door Singelparkgidsen die alles kunnen vertellen over de bruggen en het singelpark. Ook delen ze folders uit.

Alle Singelparkbruggen liggen op hun plaats sinds op 29 juni de Loviumbrug als laatste op zijn plek bij de Zijlpoort werd gehesen. Er zijn vijf nieuwe Singelparkbruggen aangelegd om het rondje te sluiten. Dat zijn naast de Loviumbrug ook de Wisenniabrug bij de Oude Herengracht, de Hapynionbrug bij het Utrechtse Veer, de Helarbrug bij het Ankerpark en Aeldisbrug bij de Groenhazengracht.

Singelparkwandelingen
Op de zondagen 27 september, 11 en 25 oktober vinden de volgende, reguliere Singelparkwandelingen met gids plaats. Ook die wandelingen starten om 14.00 uur en de coronarestricties worden in acht genomen. Er kunnen daarom maximaal zeven personen per groep mee en er wordt anderhalve meter afstand gehouden. Aanmelden kan via singelparkwandeling@gmail.com. De Singelparkgids vraagt je een bijdrage van vijf euro.

(Illustratie: Claudia Brown/Singelpark).

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Singelpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×