(Foto: Pixabay).

Toch weer toename corona in Leidse regio

Het coronavirus is afgelopen week in Leiden en de regio weer wat opgeleefd. Landelijk bleef het aantal nieuw gevonden besmettingen gelijk. Amsterdam en Rotterdam lieten een lichte daling zien.

Na het meevallende aantal besmettingen in de week tot en met 23 augustus bleef dit aantal de afgelopen week landelijk vrijwel gelijk op 3600. Dat de daling zou stoppen, komt niet helemaal als een verrassing. Vanwege de terugkeer van veel vakantiegangers werd zelfs al rekening gehouden met een toename.

Per stad en regio zijn er wel verschillen. Zo zette de daling in Amsterdam en vooral Rotterdam door. In de havenstad ligt het dagelijks aantal positieve testuitslagen nu ruim veertig procent lager dan twee weken geleden. In Den Haag was er een lichte toename, zodat de drie grote steden een zelfde aantal besmettingen telden van rond de 60 per honderdduizend inwoners.

Teststraat lamgelegd
In de Leidse regio blijft het aantal besmettingen lager dan in de grote steden, maar dit verschil werd deze week wel kleiner. Vooral in Leiden nam het aantal deze week toe, van 19 naar 25. Ook in Oegstgeest bleef het hoog, met opnieuw zes gevallen. Voorschoten telde er deze week vier, wat ook hoger is dan de voorgaande weken.

De toename van besmettingen in Leiden komt niet door een gestegen aantal tests. De eerste helft van de week werden er zelfs wat minder mensen getest. Dat kwam mede door de storm van afgelopen dinsdag, die de teststraat in Leiderdorp tijdelijk lamlegde. Later in de week is die achterstand wel weer ingelopen.

Een lichtpuntje is intussen het landelijke aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Dat is de afgelopen dagen gedaald naar minder dan 5 per dag. Het aantal nieuwe patiënten op de intensive care ligt nu zelfs weer onder de één per dag.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat oudere patiënten vaak niet naar het ziekenhuis gaan. Landelijk werden er de afgelopen week in de verpleegzorg 134 bewezen óf vermoedelijke coronapatiënten geteld. Slechts 21 van hen waren getest. Voor de anderen geldt dat ze bij overlijden meestal niet in de statistieken van coronasterfte terecht komen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×