Art Rocks in het Drents Museum. (Foto: PR/Kim Balster).

Muzikanten mogen nummer maken bij kunstwerken in Lakenhal

Museum De Lakenhal doet voor het eerst mee aan muziekcompetitie Art Rocks. Deze competitie daagt muzikanten uit een lied te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van vijftien topmusea. Uit de collectie van Museum De Lakenhal zijn zeven werken geselecteerd. De beste acht acts strijden tijdens de landelijke finale in poppodium Paradiso om een geldprijs van 1000 euro.

Muzikanten kunnen tot 1 november hun nummer inzenden. Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl van jazz tot rock en van klassiek tot hiphop is welkom en zowel solo-artiesten als een twaalfkoppig orkest kunnen meedingen. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn.

Masterclass
In september en oktober organiseert Art Rocks samen met Popsport in alle musea masterclassdagen waarin deelnemers worden ondersteund in het schrijfproces. De masterclass in Museum De Lakenhal vindt plaats op 10 oktober. Inschrijven voor Art Rocks kan online.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×