Sleutelstad hoofdredacteur Chris de Waard in de radiostudio van Sleutelstad. (Foto: Reanne van Kleef).

Sleutelstad nu ook te ontvangen via DAB+

De radioprogramma’s van Sleutelstad zijn voortaan ook te beluisteren via DAB+. De digitale radio-uitzendingen via de ether moeten op termijn de oude vertrouwde FM gaan vervangen. Wanneer de uitzendingen via FM worden gestaakt, is nog niet besloten, maar dat zal naar verwachting nog jaren duren.

Landelijke en regionale omroepen zenden al jaren uit via DAB+. Voor lokale omroepen was die mogelijkheid er tot nu toe niet. Wel is in 2017 getest met experimentele DAB+ uitzendingen met een beperkt bereik. Na dat jaar stopt de test en het duurde tot begin dit jaar voordat de overheid begon met het uitgeven van lokale DAB+ vergunningen. In de Leidse regio (kavel 45) is het digitale netwerk nu operationeel. Daarop zijn naast Sleutelstad ook enkele andere stations te ontvangen. Het gaat om een mix van lokale omroepen en commerciële zenders.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×