Cultuur071, Uitzending 29-08-2020

Muziekkamer Oegstgeest organiseert in Cultuurhuis de Paulus zondagmiddag matinees met klassieke muziek. Maar er gaat dit seizoen meer gebeuren. Bij ons te gast is Martin Rohde, pr-man van de Muziekkamer. Hij vertelt onder meer over de singer-songwriters die de komende periode op het programma staan.

www.muziekkamer-oegstgeest.org

Jos Nijhof in gesprek met Martin Rohde over de Muziekkamer in Oegstgeest.

Het fraaie Museum Voorschoten was bij ons twee keer eerder gast, een keer met een expositie over Voorschoten in de sixties, en een keer met een expositie over Voorschoten en de traditie van de zilversmeedkunst voor en door vrouwen. Vandaag schuift bij ons aan Wim van den Eijkel, Wim is verantwoordelijk voor de actuele tentoonstelling over de geschiedenis van het geliefde dorp.

www.website.museumvoorschoten.nl

Jos Nijhof in gesprek met Wim van den Eijkel over Museum Voorschoten.

Theater De Generator komt met een stuk, Nina Bobo, waarin zij de zoektocht van de derde generatie Indische Nederlanders een stem geeft in een veelomvattende geschiedenis. Bij ons in de studio Koen Verheijden, regisseur, en Billie de Walle, acteur.

www.theaterdegenerator.nl

Joque Mulder in gesprek met Koen Verheijden en Billie de Walle over de Voorstelling Nina Bobo in De Generator.

Vanaf 3 september speelt Toneelgroep Al Dente op drie bijzondere buitenlocaties in Leiden en Leiderdorp Ik zit op een stoel, een theater vierluik waaraan, zo zeggen ze zelf, woorden als absurd, grimmig en onzinnig niet volledig recht doen. Bij ons aangeschoven zijn de acteurs Rienke Cunes en Bram Wildeman.

www.aldente.nl

Joque Mulder in gesprek met Rienke Cunes en Bram Wildeman over de voorstelling ‘Ik zit op een stoel’.

 

Advertentie

Cultuur #cultuur071 Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×